29 Ekim 2014 Çarşamba

Şantiye Stajı 3.gün

Bugün Kemer Country’ de bulunan ve Hakan Kıran Mimarlık tarafından yenilenen bir villa şantiyesine gittim. Büyük bir şantiyenin yanında küçük bir şantiyeyi de görmek oldukça faydalı oldu benim için. Geçen sene Knauf stajında öğrendiğim şeyleri bu küçük şantiyede tekrar etme ve pekiştirme fırsatı buldum.

İç mekan da kullanılan alçıpanolar kullanıldıkları mekanın işlevine göre çeşitleniyorlar. Örneğin yukarıdaki resimde bir ıslak hacimde kullanılan alçıpanoyu görüyoruz. Suya dayanıklı olsun diye yeşil renkte alçıpano kullanılmış. Pembe renkteki alçıpano ise evin diğer mekanlarında kullanılmış ve bu da yangına dayanıklı olan çeşidi.
Villanın mutfak ve banyo hariç diğer bütün mekanlarında kaplama olarak parke tercih edilmiş. Mutfakta ise ıslak hacim olduğundan mermer kullanmayı tercih etmişler. Yer kaplamasında mermerden parkeye geçilen yerlerde arada başka bir malzemeden çıta kullanmışlardı. bunun nedeni ise malzemelerin bitiş yerlerinin hiç bir zaman mükemmel olmamasıymış.


 Kayrak taşları Afyon’dan ve Bodrum’dan getirtiliyorlarmış. Duvara yapıştırmak için kullanılan harç; kum, çimento ve sudan oluşuyordu. Birlikte hazırladığımız harcı duvara sürmek yerine her bir kayrak taşının üzerine sürmekle devam ettik. Sonra da el yordamıyla seçilen yere yerleştirip çekicin arka tarafıyla darbe ile duvara yapıştırdık. Her bir işlem teker teker yapıldığından oldukça vakit alan bir işlemdi.
Larus Loft Şantiyesinde ise bugün yakından forekazık makinesinin nasıl 22 metrelik bir çukuru açtığını izledim. Daha sonra vinç demir ustaları tarafından hazırlanan forekazığı işçilerin de yardımıyla o çukurun içine yerleştirdi.

Forekazık imalatı yapıldı.(43 mt)
Forekazıkların betonu döküldü.(59 m3)
12 metre başlık kirişi betonu döküldü.(15 m3)
Forekazıkların muhafaza borulu olarak imalatı tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder